Let’s face it, over een paar decennia hebben we geen fossiele brandstoffen meer. Sommige onderzoeken zeggen over 80 jaar, sommige zeggen 50 jaar, en weer anderen hebben het over 1 generatie (zo’n 25 jaar). Laten we voor de grap uitgaan van die 25 jaar. Hier nu geen feitelijk beschouwing, gewoon lichtvoetige speculatie.

Groene stroom is volop in ontwikkeling. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar op steeds grotere schaal investeren landen in zonnepanelen. We hebben het dan vooral over zonnepaneelvelden, maar ook steeds meer particulieren halen hun stroom uit de zon. De elektriciteitsvoorziening komt wel goed. Maar hoe zit het met gemotoriseerde voertuigen? Van canta’s en scooterjes tot vrachtwagens en olietankers? Ik hoor je denken: biobrandstoffen. Jaja, het komt vast allemaal wel goed, maar het is leuk om er zo nu en dan over na te denken.

Vandaag het fenomeen “thuisbezorgen”.

Wat er wel allemaal niet wordt afgeleverd bij mensen thuis. Voor dit thuisbezorgen is vervoer nodig: scooters, busjes en vrachtwagens. Sure, de Chinees en de pizzahut zorgen op z’n tijd wel voor elektrische scooters. Maar de busjes en de vrachtwagens, dat zijn dieselwagens. Denk AH Thuisbezorgen, Ikea, Zalando en Asos, de grote bussen die de pakjes en de echt grote aankopen afleveren. Die slurpen diesel! En diesel wordt gemaakt van olie, die over een paar jaar op is. Als ik door de straten loop zie ik wel hier een daar een auto aan een stekkerpaal liggen, maar ik zie een Mercedes Sprinter nog niet zo snel aan een stekker liggen, laat staan die Jumbo-wagen hierboven op het plaatje.

Biodiesel is in opkomst. Maar gaan we het redden om tegen de tijd dat de olie op is biodiesel op zo’n grote schaal zo goed te maken dat de AH bezorgservice erop kan rijden? En dat zeecontainers vol met bloed, zweet en tranen van Indiase kindslaven nog in grote getalen aankomen in de Rotterdamse haven? Misschien is het dan eens afgelopen met al die kleding van Zalando die je niet nodig hebt.

http://www.diegomallien.com/wp-content/uploads/2018/01/Jumbo-thuisbezorgen-1024x576.jpghttp://www.diegomallien.com/wp-content/uploads/2018/01/Jumbo-thuisbezorgen-150x150.jpgDiederik MallienGroene stroom enzoLet's face it, over een paar decennia hebben we geen fossiele brandstoffen meer. Sommige onderzoeken zeggen over 80 jaar, sommige zeggen 50 jaar, en weer anderen hebben het over 1 generatie (zo'n 25 jaar). Laten we voor de grap uitgaan van die 25 jaar. Hier nu geen feitelijk beschouwing,...Bezinning op het controversiële - Tijd voor een nuchtere beschouwing