Duurzaamheid is hip. Niet alleen recyclet iedereen zijn afval, koopt biologische producten bij de Marqt en doet afstand van zijn oude scooter om een elektrische te kopen, ook de woningmarkt is aan het verduurzamen. Tiny houses worden steeds populairder. Als je het nog niet wist: een tiny house is een klein huisje dat gemaakt is van duurzaam materiaal en bevat alles wat je nodig hebt om goed te kunnen leven. Alleen heb je niet zoveel ruimte. Steeds meer mensen vinden de grootte van doorsnee huizen overbodige luxe. Daarom is in een Tiny House vaak alles geïntegreerd. Denk hierbij aan een opklapbed in de muur of een hout- of gasoven waar je op kan koken en die ook meteen de verwarming is.

Voor veel mensen gaat een tiny house om onafhankelijkheid van het stroomnetwerk en de riolering. De EcofinitY Tiny Washing Machine helpt bij deze onafhankelijkheid en is een geíntegreerde duurzame oplossing voor kleren wassen in tiny houses. De Tiny wasmachine is speciaal ontworpen voor in de tuin van je tiny huis. Hij hoeft niet aangesloten te worden aan een stroomnetwerk of waterleiding. Deze wasmachine werkt op een batterij en bevat een geïntegreerd zonnepaneel die de batterij vol houdt. Daarnaast wast de wasmachine met regenwater. Regenwater? Ja! De wasmachine bevat een krachtige filter van speciale natuurlijk afbreekbare microvezel die het regenwater filtert, waardoor het water schoon wordt en het kan worden gebruikt om te wassen. Je kunt de filter gewoon uitkloppen in de tuin. De Tiny wasmachine wordt geleverd met twee regenbuizen die aan weerszijden van je huis kunnen worden bevestigd, om regenwater op te vangen en je wasmashine mee te vullen. Het afvoerwater komt terecht in een bassin, waar het weer wordt gezuiverd en het gebruikt kan worden voor een nieuwe was of zelfs voor bijvoorbeeld de moestuin. Als dat niet zuinig is.

In de nieuwe generatie tiny houses kan een gat worden gemaakt in de zijmuur waar de voorlader van de Tiny washing machine in kan worden gezet. Even isoleren en duurzaam wassen maar. Zo draag je bij aan een duurzame wereld vanuit je eigen comfort!